Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapeutti on fysioterapeutin tutkinnon suorittanut henkilö, joka on käynyt eläinfysioterapian erikoistumiskoulutuksen (30 op). Koulutusta järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Koulutus sisältää koiran ja hevosen fysioterapian.

Eläinfysioterapia koostuu hevosen/koiran tutkimisesta, manuaalisista hoitotekniikoista, ohjauksesta ja harjoitusterapiasta. Eläinfysioterapeutti tutkii eläimen liikkumista ja etsii syitä liikkumisen ongelmiin.

Manuaalisilla tekniikoilla (mm. mobilisaatio, hieronta, fasciamanipulaatio, venyttelyt) hoidetaan nivelten liikehäiriöitä ja myofasciaalisia kireyksiä.

Harjoitusterapialla voidaan parantaa hevosen/koiran fyysisiä ominaisuuksia; koordinaatiota, asentotuntoa, lihasvoimaa tai kestävyyttä. Eläinfysioterapeutti antaa ohjeet kotiharjoitteisiin.

Eläinfysioterapiassa hoidetaan kaikenikäisiä ja kuntoisia eläimiä. Urheilukäytössä olevia hevosia/koiria voidaan auttaa parantamaan suorituskykyä sekä palautumaan harjoittelusta. Vanhuuden vaivoista potevia ikääntyviä eläimiä voidaan hoitaa myös harjoitusterapialla ja kivunhoidolla. Leikkausten jälkeen fysioterapialla pyritään palauttamaan eläimen optimaalinen lihastasapaino ja toimintakyky.

Tavoitteena on eläimen kivuton liikkuminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Ilari 0500 912 534 | Marianne 050 518 7889
Mauno 040 554 5467 | Susanna 044 536 3296
Copyright © Hämeenlinnan OMT 2018
Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu